Huivipaja kurssikuvaus

Huivipaja kurssikuvaus:

Miten kolmiohuivi rakentuu? Entäpä kaarevat huivit? Huivipajassa opetan sinulle neljä erilaista huivirakennetta. Kurssin jälkeen osaat neuloa neljä erilaista huivimallia ja soveltaa niihin erilaisia neulekuvioita. Kurssi on suunnattu henkilöille, joilla on neulomisen alkeet (silmukoiden luominen, oikea ja nurja silmukka) hallussa. 


Kurssilla läpikäytävät huivimallit ovat:

  • Perinteinen kolmiohuivi (pitkä sivu ja kaksi saman mittaista lyhyttä sivua)
  • Puoliympyrän mallinen huivi (pitkä sivu ja kaareva reuna)
  • Epäsymmetrinen kolmiohuivi (yksi pitkä sivu ja kaksi erimittaista lyhyttä sivua)
  • Sirpin mallinen huivi (kaarevat sivut)


Tämä huivikurssi on tekniikkapaja. Kurssilla keskitytään vain ja ainoastaan huivien rakenteeseen. Kurssilla ei ole tarkoitus saada aikaiseksi valmista neuletta. Huivipajassa harjoittelemme neulomaan huivimalleja ja keskitymme neuleen muotoiluun: lisäysten paikkoihin ja määrään.

 


Kurssille tarvitset mukaan..

  • Lankaa: Koska kyseessä on tekniikkapaja, mikä tahansa lanka käy hyvin. Jämälangat ja keränloput sopivat tähän käyttötarkoitukseen mainiosti. Langan paksuudella tai materiaalilla ei ole merkitystä.
  • Puikot: Lisäksi tarvitset kurssille mukaan langalle sopivat puikot. Koska kyseessä on tekniikkapaja puikkojen koko ei ole niin oleellinen; kunhan puikot ovat edes suunnilleen langalle sopivat. Katso langan vyötteestä mitä puikkokokoa langalle suositellaan. Kokemus on osoittanut, että lyhyet 40 cm pyöröpuikot on paras puikkovalinta tälle kurssille.