Vuona, Jalovilla
Vuona, Jalovilla Kulta Poliisi

Vuona, Jalovilla

Jalovilla
9,90 €
Sisältää alv. 24.00 %

100% suomalainen villalanka

Saatavuus 8 kpl

Vuona, Jalovilla

Jalovilla, moraalisesti arvokas ja ylevä, 100% kotimainen käsinvärjätty villalanka.

  • Lace (single-ply / yksisäikeinen)
  • 50 g / 205 m
  • 100% kotimainen villa


Jalovillan pohjalangat tulee kotimaisilta kehräämöiltä. 100% villalanka sisältää vain alkuperäisrotujemme villaa. Langat värjätään käsin pienissä (1-5 vyyhdin) erissä, piskuisessa kotivärjäämössä Nurmijärven Rajamäellä kotimaisin reaktiivivärein. Värjäysmenetelmillä pyritään epätasaisiin semisolidi-väreihin. Tuotanto on pyritty tekemään niin ekologiseksi kuin se vain on mahdollista.


Huomaathan, että lankoja on pyritty käsittelemään mahdollisimman vähän, jottei villan hyvät luonnolliset ominaisuudet kärsi. Langat saattavat sisältää lanoliinia, kuivikkeen kappaleita (heinä, olki) sekä solmuja. Langat pestään hyvin miedolla biohajoavalla pesuaineella ennen ja jälkeen värjäyksen. Langoille ei ole tehty superwash- eikä koinsuojaus-käsittelyä.


Pesethän tuotteet käsin 30-40 asteen lämpötilassa. Reaktiiviväriä saattaa mahdollisesti irrota ensimmäisissä pesuissa, varsinkinkin punainen väri on jostain syystä herkkä tälle.


Heittomerkittömät värit (esim. Poliisi) ovat Jalovillan nimeämiä värejä. Lainausmerkeissä (esim. "Vadelma") olevat värit ovat Jalovillan vanhempaa tuotantoerää. Nämä langat ovat saapuneet myyntiin ennen kuin Jalovilla alkoi systemaattisesi nimetä ja koodata värejään. Lainausmerkeissä olevat värikoodit ovat verkkokaupan teknisen toteutuksen takia Willamagian itsensä keksimiä.

Arvostelut 0 arvostelua