Reborn Wool recycled, Kremke Soul Wool

Jaa käyttämällä suosikkipalveluasi


Lanka 100% kierrätysmateriaaleista!


5,50 €
Tuotekuvaus

Reborn Wool recycled, Kremke Soul Wool

Langan valmistuksessa on käytetty ainoastaan kierrätettyjä vaatetekstiilejä sekä kierrätysmuovia.

  • Worsted / Aran
  • 100 g / 200 m (Huom! Osassa vyötteistä saattaa lukea virheellisesti 250m/100g)
  • 65% kierrätetty villa, 10% kierrätetty polyesteri, 10% kierrätetty akryyli, 10% kierrätetty nylon, 5% muut kierrätetyt materiaalit
  • Puikkosuositus: 4-5 mm
  • Neuletiheys: 16 s x 24 krs  = 10 cm
  • M koon villapaitaan tarvitset n. 500 g lankaa.
  • Pesu: Konepesu hienopesuohjelmalla 30 astetta.

Vaihda kuvaa klikkaamalla valikon värivaihtoehtoja.


Uutta potkua Slow Fashion -liikkeeseen!

Reborn Wool recycled on kierrätystekstiileistä valmistettu lanka. Langan kosketus on miellyttävä, pehmeä ja villainen, eikä lainkaan keinotekoinen. Osassa värikartan sävyjä on hauska tweed -efekti.


Näin se syntyy: 

Langan valmistuksessa on käytetty kierrätettyjä vaatetekstiilejä sekä kierrätysmuovia. 

Reborn Wool recycled valmistetaan Intiassa perheyrityksen kehräämössä, kehräämön läheltä hankituista ylijäämätekstiileistä. Näin langan valmistuksessa on minimoitu kierrätettävien tekstiilien kuljetus pitkän matkan päästä käsittelylaitokseen. 

Aluksi käytetyt vaatteet lajitellaan tehtaalla kuitujen mukaan. Suurin osa massamarkkinoilla saatavilla olevista "villavaatteista" on aina villasekoitusta. Vain harva massamarkkinoiden vaate on 100% villaa. 

Lankaan käytetään vähintään 60% villaa sisältäviä vaatetekstiilejä. Tämä voivat olla esim. 100% villavaatteita, 60/40 villaa/polyesteriä, 70/30 villaa/akryylia, 80/20 villaa/PET tai muita seoksia, joissa villa on hallitsevana kuituna. 

Vähintään 60% villaa sisältävät vaatteet siirtyvät lajittelun toiseen vaiheeseen, ne lajitellaan värin mukaan. Tuloksena on kuitu, josta n. 65-75% on villaa. Loput kuidusta on sekoitus polyesteria, viskoosia, akryylia ja/tai muita kuituja.

Lopuksi kuituun lisätään 10-15% kierrätettyä PET muovia. Lisättävä PET määrä riippuu silputtujen vaatteiden kuituseoksen määrästä. Kierrätys PET antaa langalle lisää lujuutta ja ja tasaisuutta langan kehruuseen. Lankaan käyettty PET valmistettu kierrätysmuovipulloista.


NEuleohjeet

Willamagian esikoiskirjasta löydät paljon ohjeita tälle langalle.

TAI

Langalle sopivia ohjeita ovat mm: 

- - - - - - - - 

Otathan empimättä minuun yhteyttä, mikäli tarvitsemaasi väriä on liian vähän varastossa, kaipaamaasi väriä ei löydy, haluat tehdä isompaa tilausta, tai tilaukseesi liittyen ilmenee muita seikkoja. Autan sinua enemmän kuin mielelläni. 

Tuotteisiin mahdollista tutustua Willamagian varastolla Hausjärven Ryttylässä. Varasto avoinna satunnaisesti (seuraa somea) sekä erikseen sovittaessa.Kremke Soul Wool

Kremke Soul Wool on kokoelma innovatiivisia luonnonkuitulankoja, jotka keskittyvät yhä enemmän vegaani- ja kierrätyslankoihin. ”Pidän lankabrändistäni leikkipaikkana. Aina kun minusta tuntuu, että tietylle lankakoostumukselle on kysyntää tai kun saan inspiraatiota muodin tai langan teollisuuden trendeistä, yritän sisällyttää sen uuteen lankaan ”, sanoo Britta Kremke, Kremke Soul Woolin perustaja. Britta kasvoi äitiensä lankakaupassa, joka oli ensimmäinen "vain lanka" -kauppa Hampurissa 60 -luvulla. Teini -iästä lähtien hän on neulonut lähes joka päivä: Mutta lopulta hän kyllästyi liikaa markkinoilla oleviin "hienoihin lankoihin" ja tunsi olevansa innoittamattomia "Merino Super Wash" - ja "Super Sock" -lankojen vakiovalikoimasta. tarjottiin. Hän kuvitteli lankoja, joissa oli "sielu", erikoislankoja, lankoja, joilla oli tarina kerrottavana. Niinpä lähes kymmenen vuotta sitten hän alkoi saada tuottajia kehrämään eri kuituja mielenkiintoisiin, mutta klassisiin lankoihin kilpailukykyiseen hintaan nuorelle brändilleen.