Tuotekuvaus

Islantilaisneuleiden jäljillä - Neulomisen taikaa

Kaikkiin Willamagialta tilattuihin kirjoihin signeeraus: lisää toive omistuskirjoituksesta tilauksen lisätietoihin.

Islantilaisneuleiden jäljillä on Willamagian esikoiskirja.

"Kirjan mallit ovat islantilaisneuleiden innoittamia. Paidoissa toistuu islantilaisneuleista tutuksi tulleet kirjoneulekaarrokkeet. Perinteisistä islantilaisneuleista poiketen kirjan paitamallit neulotaan kaikki ylhäältä alaspäin. Tämä mahdollistaa paremmin keskeneräisen neuleen sovituksen, sekä neuleen muokkaamisen käyttäjänsä mittojen mukaiseksi. Toinen seikka, mikä erottaa kirjani mallit islantilaisneuleista, on vaatteiden muotoilu. Perinteisesti villapaidat on neulottu samanlaisiksi etu- ja takakappaleiltaan, mikä on mahdollistanut vaatteen kulumisen tasaiseksi, koska sen on voinut pukea päälle kummin päin tahansa. Kirjan mallit voi neuloa halutessaan tällä perinteikkäällä tyylillä. Neuleohjeista löytyy kuitenkin ohje vaatteiden muotoiluun lyhennettyjen kerrosten avulla. Pääntien muotoilu lisää neuleen istuvuutta ja käyttömukavuutta. Paitojen lisäksi kirjasta löytyy asusteita joilla pystyt täydentämään asukokonaisuuttasi. 

Olen antanut neuleisiin useampia lankavaihtoehtoja, joista voit valita käyttötarkoitukseesi ja budjettiisi parhaiten sopivan vaihtoehdon. 

Ohjeen selkeys on minulle äärimmäisen tärkeä seikka. Muistan hyvin, millaista itseopettelu vajavaisilla ohjeilla oli. Pyrin kirjoittamaan ohjeeni siten, että aloittelevakin neuloja selviää siitä. Uskon, että kuka tahansa pystyy selättämään haastavammankin tekniikan, kunhan ohje on tarpeeksi hyvin avattu ja selitetty. Tyylini kirjoittaa ohjeita poikkeaa siitä neuleohjeiden kirjoitustyylistä, mihin Suomessa yleisesti on totuttu. Ohjeeni ovat pitkiä, koska ne ovat seikkaperäisiä. Koen, että neulesuunnittelijana minun tehtäväni on kirjoittaa neuleohje niin yksityiskohtaisesti auki, että neulojalle jää ainoastaan neulomisesta nauttiminen.

Tämän kirjan kaikki mallit ja koot on koeneulottu. Koeneulojien avustuksella olen testannut eri kokojen istuvuutta, mallin toimivuutta sekä ohjeen selkeyttä. Jokaista mallia on ollut koeneulomassa eri tasoisia neulojia niin vasta-alkajista kokeneisiin konkareihin."


Kirja sisältää yhteensä 16 neuleohjetta:

  • 7 paitaa, 2 villatakkia, 1 keeppi, 1 neulemekko
  • 2 pipoa, 1 huivi, 1 sukat, 1 käsineet

Suurin osa neuleista on unisex -malleja. Paidat ja takit on sarjoitettu useisiin kokoihin (mallista riippuen 9-13 kokoa). Pienimmät koot sopivat rinnanympärykselle n. 75-85 cm ja suurimmat koot rinnanympärykselle n.150-160 cm. 

Lähes kaikki kirjan mallit neulotaan paksulla 100g/200m (villa)langalla. Kaksi malleista neulotaan ohuemmalla 100g/400m (villa)langalla.

Willamagian YouTube kanavalta löydät esittelyvideoita kirjan malleista.

Kirjan korjaukset löydät tältä errata sivulta