Terapia, Jalovilla
Terapia, Jalovilla Oranssi Keltainen

Terapia, Jalovilla

Jalovilla
Tuotetta rajoitettu erä.
23,00 €
Sisältää alv. 24.00 %

100% suomalainen koirankarva-villa-lanka

Saatavuus 2 kpl

Terapia, Jalovilla

Jalovilla, moraalisesti arvokas ja ylevä, 100% kotimainen käsinvärjätty lanka.

  • DK, 100 g / 250 m
  • 2/3 suomalaista villaa, 1/3 koirankarvaa 

Koirankarva on erittäin lämmin materiaali. Tiesitkö, että se on lämpöarvoltaan jopa parempaa kuin lampaanvilla? Koirankarvalangasta voi neuloa esimerkiksi pipoja, lapasia, huiveja ja kaulureita, miksi ei isompiakin vaatteita. Sukissa koirankarvalanka ei kestä kovaa kulutusta. Unisukkiin koirankarvalanka käy kuitenkin mainiosti.  Koirankarvalanka myös huopuu hyvin.


Jalovillan pohjalangat tulee kotimaisilta kehräämöiltä. Langat sisältävät vain alkuperäisrotujemme villaa. Langat värjätään käsin pienissä (1-5 vyyhdin) erissä, piskuisessa kotivärjäämössä Nurmijärven Rajamäellä kotimaisin reaktiivivärein. Värjäysmenetelmillä pyritään epätasaisiin semisolidi-väreihin. Tuotanto on pyritty tekemään niin ekologiseksi kuin se vain on mahdollista.


Huomaathan, että lankoja on pyritty käsittelemään mahdollisimman vähän, jottei villan hyvät luonnolliset ominaisuudet kärsi. Langat saattavat sisältää lanoliinia, kuivikkeen kappaleita (heinä, olki) sekä solmuja. Langat pestään hyvin miedolla biohajoavalla pesuaineella ennen ja jälkeen värjäyksen. Langoille ei ole tehty superwash- eikä koinsuojaus-käsittelyä.


Pesethän tuotteet käsin 30-40 asteen lämpötilassa. Reaktiiviväriä saattaa mahdollisesti irrota ensimmäisissä pesuissa, varsinkinkin punainen väri on jostain syystä herkkä tälle.


Arvostelut 0 arvostelua