Kantapääkoulu ja Villasukan ABC - Willamagia workshops

08.12.2019

Eilen vedin Kantapääkoulun viimeisen työpajan. Kantapääkoulu on ollut minun ja LYSsini, Riihimäkeläisen Pieni Nappipuodin yhteistyössä toteuttama kurssi jossa tutustuimme erilaisiin kantapäätekniikoihin. Kurssikertoja ja kantapäitä oli yhteensä viisi.


Mitä Kantapääkoulu opetti minulle?

Kurssikerroilla on ollut aivan mahtava tunnelma, josta olen erityisen tyytyväinen. Oppimisen riemu ja halu on ollut vahvasti läsnä. Vastoinkäymisistä ei ole lannistuttu ja virheistä on opittu. Käsityötaidot ovat siitä veikeitä, että niissä ei koskaan voi koskaan olla ns. valmis. Jokaisella meistä on aina mahdollisuus oppia uutta ja kehittää itseään.

Tavastani ja tyylistäni opettaa pidetään. Olen ennenkin vetänyt kursseja ja ohjannut ryhmiä, mutta tämä oli ensimmäinen neulomiseen liittyvä ohjaamani kurssi. Saamani palautteen perusteella, uskallan rohkeasti järjestää erilaisia kursseja ja työpajoja jatkossakin.

Yhteistyössä on voimaa! Olen äärimmäisen onnellinen ja onnekas että olen tutustunut paikallisen käsityöliikkeen omistajaan ja ystävystynyt hänen kanssaan. Yhteistyö ja verkostoituminen on tuhat kertaa kilpailua, kateutta ja kyräilyä hedelmällisempää. Yhdessä pystymme mihin vaan.

Kaiken kaikkiaan koen Kantapääkoulun olleen menestys. Osasin. Pystyin. Pärjäsin. Selviydyin!


Osa Kantapääkoulusta kiinnostuneista jätti osallistumatta kurssille, koska kokivat tarvitsevansa enemmän tukea ja apua sukan neulomisen perusteissa. Pohdimme ja puntaroimme miten voimme palvella neulojia, joille sukan tekeminen tuntuu täysin mahdottomalta.


Niinpä rakensimme Villasukan ABC kurssin!

Kurssilla sukellamme villasukan neulomisen alkeisiin, vaihe vaiheelta. Kurssin aikana neulomme yhden sukkaparin. Kurssin jälkeen sinulla on osaamista ja varmuutta neuloa sukkia itsenäisesti. Tällä kurssilla opettelemme neulomaan sukat perinteisesti sukkapuikoilla, varresta varpaisiin. Villasukan ABC kurssi toteutetaan helmikuussa 2020.

Kurssille tarvitset mukaan puikot ja sukkalankaa. Mikäli et ole koskaan aiemmin neulonut sukkia, voi oikean langan ja puikkojen valinta tuntua hankalalta. Auttaaksemme sinua, tarjoamme mahdollisuuden ostaa kurssille PLUS paketin, mikä sisältää kurssin lisäksi langat ja puikot.


Tutustu Villasukan ABC kurssiin täällä.


Yesterday, was the last workshop of the Heel School. Heel School was a series of workshops I taught at my LYS on different heel techniques. There were a total of five workshops with different heels.

What did I learn from Heel School?

In the workshops, we had an excellent atmosphere, which I am especially pleased with. The joy and desire for learning were strongly present. We learned from the mistakes we made and didn't let small errors overwhelm us. 

Handicraft skills and knitting is marvelous in the way that one can never know everything and be fully learned. Each of us always has the opportunity to learn new things and develop our skills.

The participants liked very much the way I teach.  I have taught classes before, but this was my very first knitting-related course. Based on the feedback I received, I now know that I have what it takes to organize and teach workshops. 

Collaboration over competition! I'm thrilled and lucky that I have got to know the LYS owner and have become friends with her. Collaboration and networking are a thousand times more productive than competition or jealousy. Together we can do anything.

All in all, I feel that my very first class, Heel School, was a success. I did it! Yay!


Some of those interested in Heel School did not attend the course because they felt they needed more support and help with the basics of sock knitting. We pondered how we could serve knitters who find it completely impossible to make a sock. So...

We came up with the ABC of sock knitting course!

During the course, we will dive into the basics of sock knitting, step by step. The Villasukka ABC course will be held in February 2020.

Read more about the course in Finnish from here.