Seikkailu Välimerellä  päivä 3

Seikkailu Välimerellä päivä 3

Välimeren seilailun päivä 3 Genoa (Genova), Italia

Genoa:

Matkan seuraava etappi on Italiassa Genoan satamakaupunki. Kaupunki on yllättävän suuri ja siellä sijaitsee oletettu Kolumbuksen syntymäkoti.


Me päädyimme käyttämään monessa kaupungissa

hop on hop off – busseja. Nämä bussit ovat edullinen ja hyvä tapa tutustua kaupunkien historiaan ja nähtävyyksiin meidän mielestämme. Idea ei ehkä ole kaikille tuttu. Kyseessä on turistibussi, joka kiertää kaupungissa tietyn reitin ja pysähtyy paikallisten nähtävyyksien kohdalla. Bussista saa kuulokeet, joilla voit kuunnella selostusta nähtävyyksistä ja kaupungin historiasta. Nähtävyyksien kohdalla voit missä vaan hypätä ulos ja mennä tutkimaan sitä lähemmin tai jotain muuta pysäkin lähellä olevaa kohdetta. Lippu on voimassa koko päivän, eli kun haluat jatkaa kierosta voit nousta seuraavaan bussiin. Busseja kiertää noin 20min välein.

Genoassa bussi maksoi noin 20€ /henkilö ja käytössä oli kaksi eri bussireittiä, joista molemmat kestivät 1 tunnin/kierros.


Maissa hyppäsimme siis tällaiseen bussiin ja kiersimme lähes koko kierroksen. Jäimme kaupungin keskustaan, jotta ehtisimme käydä käsityökaupoissa. Ongelma nimitäin on monesti se, että käsityöliikkeet niin kuin monet muutkin erikoisliikeet, menevät kiinni noin yhden aikaan iltapäivällä siestan takia.

Uudelleen liikkeet aukeavat vasta ilta kuudelta tai seitsemältä. Nämä siis ovat ilmoitettuja aikoja. Vanhasta kokemuksesta voin sanoa, että uudelleen aukeaminen ei aina ole niin varmaa.

Laivamme lähtöaika satamasta oli usein kuudelta illalla ja meidän seurueemme illallisvaraus oli myös kello kuusi. Tästä johtuen meillä aika oli rajallinen.


Genoassa ehdimme käydä yhdessä käsityöliikkeessä.

Tässä hiukan kuvia sieltä ja ostokset mitä tarttui mukaan

ostokseni

Päivän lopuksi kävimme vielä katsomassa

merirosvolaivaGaleone Neptune:a. Laiva on alkujaan rakennettu elokuvarekvisiitaksi Roman PolanskinelokuvaanPirates. Nykyisin se on Genoan satamassa ja toimii museona. Sisäänpääsy maksu ei ole päätä huimaava, aikuiselta vain 6€. Emme kuitenkaan menneet sisälle, koska mieheni on pitudeltaa liki kaksi metrinen. Kyseessä kuitenkin on laiva jonka sisätilat ovat matalat.

 

Jaa käyttämällä suosikkipalveluasi